No, če bi bili filmsko navdahnjeni, bi rekli: od avtorjev uspešnice Zeleni zabojčki!

Večkrat smo se v času po koncu novoletnih praznikov, spraševali zakaj morajo vsa ta "odslužena" drevesa, ki nam dajejo toliko koristnih reči, na odpad...

In potem se je začelo....pred 7 leti, ko smo pri Zelenem zabojčku prišli, po vzoru kolegov iz tujine, do ideje o izposoji živih božičnih dreves v loncih.  Z idejo smo šli k drevesničarjem iz Pristranka pri Postojini, Štivanovim in beseda je dala besedo. K sodelovanju smo povabili še drevesničarje iz Mute na Koroškem ter družino gospoda Damira iz Zagreba, ki se že več kot 20 let ukvarja z vzogojo lastnih sadik. Veseli smo, da smo v teh letih izposodili in ohranili že več kot 1000 dreves ter da je ljudjem koncept Zelenega drevesa všeč.

Za drevesa skrbi Matic, ex-zabojčkar, ki mu dreveščarske aktivnosti niso tuje. Matic, ko ni dreveškar z velikim veseljem miksa najboljše ekološke smutije v mestu. Če vas zanima več, obiščite www.ekosmuti.si.

Če želite izvedeti več o zabojčkih pa kar pogumno na www.zeleni-zabojcek.si (če pa boste spotoma naročili še fine zabojčke, polne okusne in ekološko pridelane hrane, bomo pa sploh veseli).