Kdaj bomo dobili drevo?

Letos bomo začeli z dostavo drevesc po domovih v ponedeljek  4.12.2017, in jih dostavljali vse do petka 22.12.2017. Za podjetja in javne ustanove po predhodnem dogovoru pričnemo z dostavo že konec meseca novembra. Naknadno Vas bomo obvestili kateri dan v tednu boste prejeli svoje drevo, saj se zelo trudimo, da zmanjšamo število prevoženih kilometrov in zato skrbno načrtujemo dostavo. Točen datum in uro, vam sporočimo vsaj 2 delovna dni pred dostavo vaše decembrske gostje.

Kdaj ga potem odpeljemo?

Vsa drevesa bomo odpeljali v njim domače okolje med 4.1.2018 in 15.1.2018. Ravno tako kot pri dostavi, Vas bomo tudi pred odvozom drevesc, predčasno obvestili o točnem dnevu. Res se nam zdi pomembno, da veste, da gre vaše drevo nazaj v zemljo. Vsako leto nazaj v naravo vrnemo med 50 in 70 odstotki drevesc. Zelo smo ponosni, da smo v sedmih letih našega delovanja ohranili že več kot 1000 Zelenih dreves.

Koliko stane dostava drevesca?

V Mestni občini Ljubljana Vam drevo pripeljemo in odpeljemo zastonj. 

Drevo dostavimo in po praznikih odpeljemo, v kraje oddaljene od Ljubljane:
    - do 25km (Domžale, Vrhnika, Grosuplje...) za 7,95 €;
    - do 35km (Logatec, Kranj, Litija...) za 9,95 €;
    - do 55km (Bled, Postojna, Trebnje, Zagorje ob Savi...) za 22,90 €;
    - za večje razdalje nam pišite ali pa nas pokličite
Vsako leto Zelena drevesca ob določenih datumih dostavljamo tudi na Štajersko ter Primorsko. Za več informacij nam pišite.

Ali lahko Zeleno drevo tudi odkupimo v trajno last in kolikšna je cena?

Seveda, Zelena drevesca lahko odkupite, vendar če jim omogočite pogoje za nadaljno rast. Veliko družin, podjetij, občin se odloči za odkup Zelenih drevesc, ki jih v zgodnje spomladanskem času posadijo v zemljo. Zeleno drevo je lahko v obstoječem loncu največ pol leta, potem ga je potrebno presaditi v večji lonec.

Cenik odkupa Zelenih dreves

- Zeleno drevo 100-120cm    9,90eur

-Zeleno drevo 120-150cm    13,90eur

-Zeleno drevo 150-180cm    16,90eur

-Zeleno drevo 180-220cm    19,90eur

V decembru imamo veliko prireditev, za katero bi potrebovali več dreves, smo upravičeni do dodatnega popusta?

Seveda, ob najemu oziroma odkupu 5 ali več drevesc, vam priznamo dodaten popust. Za več informacij nam pošljite povpraševanje in z veseljem vam bomo odgovorili.

Ali bom dobila prav tisto drevo, ki ga vidim in izberem na spletni strani?

Seveda, zdi se nam super, da lahko vidite prav svoje drevo in si ga izberete.

Kateri dan pripeljete drevo?

No, če bi počeli to zgolj zaradi profita, bi prodajali raje orožje, bolj dobičkonosno. Verjamemo pa, da je Zeleno drevo naravi neškodljivo, celo dobrodošlo, pa da bomo pokrili svoje stroške (to pa si tudi želimo, priznamo).Letos bomo naša drevesca vozili po področjih oziroma regijah. Ker so drevesa precej velika, moramo kar pametno načrtovati naše poti, da bomo drevesca dostavili pravočasno. Zato vam bomo točen dan dostave, sporočili vsaj 2 delovni dni pred prihodom vaše decembrske gostje. 

Pripeljete dopoldne ali popoldne?

Večino dreves bomo pripeljali popoldne, saj tako ustreza večini naročnikov. Če pa se boste strinjali tudi z dopoldansko dostavo, bomo tega verjetno veseli.

Kaj pa, če otrokom drevo ne bo všeč?

Hmm, to bo pa nerodno. To bo priložnost za pogovor o pogojih rasti dreves, o tem, kako v naravi vse ni simetrično, no, take reči izpostavite. Če tudi to ne pomiri pikolovske mladeži, pač kupite plastično drevo. Ne bo vzgojno, je pa mogoče koristno za vaše praznično razpoloženje. 

In zakaj otrokom ne bi bilo všeč?

Hmm, mogoče zato, ker ni takšno, kot so plastična drevesca v ameriških filmih. Drevesa so redko tako košata in simetrična kot filmski praznični ideal, še posebej tista iz drevesnice, kjer jih vzgajajo za življenje (in ne za posek). No, našemu otroku in številnim drugim so lansko leto prirasla k srcu (in izkazalo se je, da imajo somerna in košata pričakovanja predvsem starši).

Drevesa so torej lepa?

Seveda so, najbolje bo, da si jih ogledate in na strani izberete tisto, ki vam je všeč (dobili boste seveda prav tistega, ki si ga boste izbrali). Prej pridete, več izbire imate. Letos smo posebej ponosni kako lepe gospodične smo izbrali, najlepše do sedaj.

Pa bodo drevesa preživela v naših toplih stanovanjih?

Statistika pravi (in naši drevesničarji tudi), da zelo zelo verjetno (še posebej, če upoštevate navodila  - glejte o drevescih). Ko se vrnejo iz vašega toplega doma, jih bodo počasi privajali na nizke spalne temperature v rastlinjaku in jih ob primernem času vrnili v naravo.

Hmm, na fotografiji težko razberem vse veje in obliko drevesa?

Jap, prav imate. Nekatera drevesa so prav sramežljiva in se skrivajo med ostalimi. In vsa so podobne barve. Tako smo se potrudili in jih skušali občasno presenetiti s fotografiranjem - in tu je rezultat.

Zakaj delate vse to?

Ja, tudi to je pogosto vprašanje. Čisto preprosto, všeč nam je, vam pa (upamo) tudi :)