ZELENA DREVESA ZA LETO 2023/2024 ŽE ČAKAJO NA VAS

O drevescih

Vrste Zelenih dreves

Glavnina Zelenih dreves je vrste Picea Pungens (Srebrna smreka), ki je dokaj odporna na spremenljivo okolje (presajanje, toplotni šok, transport…). Vsako leto nekaj Zelenih dreves izberemo tudi iz vrst Picea Abies (Navadna Smreka), Picea Omorika (Omorika) ter Picea Normanda (Normandska jelka). Vsa drevesca so vzgojena na naraven način, brez kakršnih koli kemičnih stredstev oziroma dodatkov.Vaše drevo smo skrbno izbrali med nekaj tisoč drevesci. Naši partnerji se skozi celo leto trudijo skrbeti za Zelena drevesca, jih obrezujejo, formirajo, v času suše zalivajo ter kontinuirano kosijo okoli njih, da imajo drevesa dovolj svetlobe za enakomerno rast.

Vseeno je dobro, da imate v mislih, da je to živo drevo in ne plastično, pri katerem lahko človek poljubno izbira lego, košatost ter razporeditev vej.

Da bi dobili čim realnejšo predstavo glede vaše gostje, vsa drevesca predhodno vsaj 3-krat fotografiramo. Dobro se nam zdi, da lahko vašo drevo predhodno vidite in izberete dotično drevo, ki vam ga kasneje tudi dostavimo.

Od kje so Zelena drevesca?

Vsako leto se potrudimo, da vam priskrbimo najlepša drevesca, v kolikor je mogoče vzgojena v naši bližini. Nekaj Zelenih drevesc dobimo vsako leto tudi od naših partnerjev-kmetov, ki se ukvarjajo z vzogojo drevesc na Hrvaškem. Letos bodo drevesca pod budnim očesom in izpod pridnih rok certificiranih proizvajalcev: Alojza Jurine (Kutina), gospoda Stjepana Žužiča (Velika Gorica) ter družina Damira Matejčiča (Velika Mlaka). Vsi naši parnertji imajo več kot 20 let izkušenj iz področja lastne vzgoje dreves in imajo pridobljene tudi posebne certifikate in potrdila glede vzgoje okrasnih drevesc.