ZELENA DREVESA ZA LETO 2023/2024 ŽE ČAKAJO NA VAS

O Zelenem drevesu

ZGODBA O ZELENEM DREVESU

Smo Dreveščkarji, radoživi, nadobudni in razigrani fantje, ki tekom decembra skačemo sem ter tja, po vsej Sloveniji razvažamo božična drevesa in skoraj nič ne spimo.  Dirigira nam Matic, gonilna sila in neustrašni Dreveščkar, ki je lahko na treh mestih hkrati.

Večkrat smo se v času po koncu novoletnih praznikov spraševali, zakaj morajo vsa ta “odslužena” drevesa, ki nam dajejo toliko koristnosti, na odpad ali pa so, še huje, plastična in pripotujejo kilometre daleč ter jih je najverjetneje izdelal nekdo, ki za to ni bil pošteno plačan.

Tako smo leta 2013 po vzoru iz tujine prišli na idejo, da bi tudi v Sloveniji ponudili storitev izposoje živih božičnih dreves v loncih. Sledimo konceptu ohranjanja dreves, ki je po Evropskih mestih prisoten že kar nekaj časa. Vsako leto imamo čast, da za en mesec z Zelenimi drevesci “ozelenimo” velik del gospodinjstev, podjetij, občin in zavodov širom Slovenije.

Skupaj z našimi partnerji, ki na svojih namenskih nasadih za vzgojo božičnih dreves gojijo (in se z njimi tudi pogovarjajo) več kot 20.000 božičnih dreves, za njih skrbimo skozi celo leto. Naši partnerji, ki jim poveljuje Darko, veteran z več kot 30letnimi izkušnjami na področju vzgoje okrasnih dreves, imajo vedno vse pod kontrolo. Vsi naši partnerji imajo več kot 20 let izkušenj na področju lastne vzgoje dreves in imajo pridobljene tudi posebne certifikate ter potrdila o vzgoji okrasnih drevesc.

Vsaj dvakrat letno vsa drevesca obrežemo (sfriziramo) in nahranimo z organskimi gnojili (vitaminčki). Tako so vaše prikupne, skladne, športne, goste, zmedene, umetniške, okrogle in radožive gostje pripravljene na vsakoletni »fotoshoting«. Aktualne izbranke za tekoče leto fotografiramo septembra, nato pa v začetku oktobra na naši spletni strani objavimo več kot 1500 Zelenih dreves, ki jih v mesecu decembru lahko povabite k vam v goste.

(na fotografiji Dreveščarski veterani, Darko, Mario in Marijev oče med strokovnih posvetom)

 

Vsa drevesca so vzgojena na naraven način brez kakršnih koli kemičnih sredstev oziroma dodatkov.

Najraje imate Srebrne smreke, Kavkaške jelke in Navadne smreke, zato imamo teh največ. Vseeno je dobro, da imate v mislih, da je to živo drevo in ne plastično, pri katerem lahko človek poljubno izbira lego, košatost ter razporeditev vej.

Da bi dobili čim realnejšo predstavo glede vaše gostje, vsa drevesca predhodno vsaj trikrat fotografiramo. Dobro se nam zdi, da lahko predhodno vidite in izberete dotično drevo, ki vam ga kasneje tudi dostavimo.

Z živim, Zelenim drevescem nimate nobenega dela, le nekaj prijetnih besed, pogledov in vode potrebuje.

Globo vdihnite in začutite naraven vonj vaše žive gostje, ki vam bo pričarala prav posebne praznične občutke!