ZELENA DREVESA ZA LETO 2023/2024 ŽE ČAKAJO NA VAS

Pogoji poslovanja

Formalni podatki podjetja

Najlaže nas najdete preko elektronske pošte drevo@zeleno-drevo.si ali na telefonu: 031 514 341.

Naši formalni podatki pa so:

Hiša dreves d.o.o., Kajuhova ulica 35, Ljubljana, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 6100 0002 5613 779 pri DH d.d.
Matična številka: 8838348000
Davčna številka: SI31643884

MENJAVA ZELENEGA DREVESA

Splošnih pogojev običajno ne beremo, vendar se v njih skriva nekaj pomembnih stavkov. Naši prodajni pogoji so skladu z zakoni in poštenim poslovanjem. Pomembno: če niste zadovoljni s prejetim drevesom, vam bomo ob doplačilu po ceniku pripeljali ustrezno nadomestilo v najkrajšem možnem času. Če pa še vedno ne boste zadovoljni z svojo gostjo, vam garantiramo vračilo denarja. Na vas je le kritje stroškov dostave drevesca.

V kolikor bi Zeleno drevo v roku 5 dni po dostavi doživelo temperaturni šok in začelo intenzivno odmetavati iglice, nam to sporočite čimprej.

Cel tekst pogojev v pravniškem jeziku pa je tak:

SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine: zeleno-drevo.si. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina : zeleno-drevo.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga podjetje Hiša dreves d.o.o v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine : zeleno-drevo.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku/kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove; bistvene značilnosti blaga oziroma storitev; pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve; vse cene, jasno in nedvoumno določene; način plačila in dostave; rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

NAČIN PLAČILA

V spletni trgovini zeleno-drevo.si ponudnik omogoča plačilo ob rezervaciji Zelenega drevesa preko nakazila na ponudnikov TRR, plačilo preko sistema Paypal, plačila s kreditno kartico ali plačilo po povzetju.

Vse cene so v evrih in vsebujejo DDV. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Pri prodaji veljajo cene, ki jih uporabnik/ kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini oziroma ob prejemu naročila po drugih poteh (npr. telefon, pisno naročilo). Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroška dostave.

VELJAVNOST AKCIJSKE PONUDBE

Roki veljavnosti akcijske ponudbe so navedeni ob sami akcijski ponudbi.

POSTOPEK NAKUPA, PLAČILO IN PREVZEM BLAGA

Kupec izbere vrsto, velikost izdelka ter količino. Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico, izvede morebitne popravke in potrdi naročilo. Po potrditvi nakupa se uporabniku prikaže račun.

Naročene izdelke ponudnik pošilja z lastno dostavno službo. Najmanjše naročilo, ki ga bo ponudnik izvedel, znaša 20 €. V dogovoru s kupcem lahko ponudnik organizira prevzem izdelkov na prevzemnem mestu.

Če kupca ob prevzemu ni na prevzemnem mestu, bo ponudnik izdelke pustil pred vhodnimi vrati ali na drugem dogovorjenem mestu. Ta čas se šteje za prevzemni čas in odgovornost za izdelke preide na kupca. Ponudnik bo prevzemne dokumente, ki lahko vključujejo račun, priložil izdelkom.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA/VRAČILO KUPNINE

Uporabnik/kupec ima pravico, da v 3 dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči reklamacijo na e-naslov: drevo@zeleno-drevo.si. Ponudnik bo zagotovil menjavo izdelkov v čim krajšem času ali vrnil celotno kupnino, brez stroškov dostave, najkasneje v roku 15 dni.

DOBAVNI ROK

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Zaradi narave izdelkov je dobavljivost izdelkov lahko omejena, tako ponudnik ne more vedno zagotoviti izdelkov po pogojih, ki so navedeni na www.zeleno-drevo.si. V posameznih primerih pa se lahko zgodi, da vam ponudnik izdelka ne more dostaviti, ker je razprodan in ni več na zalogi. Ponudnik se zavezuje, da v takem primeru kupca nemudoma o tem obvesti in mu omogoči preklic oz. zamenjavo naročila.

Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov, naročil ter plačil. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe računalniške/strojne opreme ali druge lastnine ter morebitne vnose virusov, ki bi lahko prizadeli uporabnikovo opremo zaradi obiska spletne strani, prenosov besedil, slik, podatkov. Uporabnik je prav tako sam odgovoren za varovanje svojih uporabniških podatkov in gesla. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter ponudniku odgovarja za morebitno nastalo škodo, zaradi netočnih in neresničnih podatkov.

PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004) in zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani: zeleno-drevo.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

KOMUNIKACIJA

Željo uporabnika, da ne želi prejemati reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

LASTNINSKA PRAVICA

Ponudnik si pridržuje lastninsko pravico na poslanih izdelkih, vse dotlej dokler le-ti niso v celoti plačani.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti drevo@zeleno-drevo.si ali po klasični pošti na naslov:

Hiša dreves d.o.o.
Kajuhova ulica 35,
1000 Ljubljana

Ponudnik mora v petih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku/kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga obveščati o poteku postopka. Ponudnik si po najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno, sicer pa je zanje pristojno sodišče v Ljubljani.