ZELENA DREVESA ZA LETO 2023/2024 ŽE ČAKAJO NA VAS

Pogozdujemo Slovenijo

Pogozdujemo Slovenijo

Ob najemu ali nakupu Zelenega drevesa bomo Dreveščkarji tudi letos od vsakega oddanega drevesa v sodelovanju z Zavodom za Gozdove Slovenije donirali finančna sredstva za nakup ene sadike Črnega bora. Z vašo pomočjo bomo ozelenili gozdove na Krasu, ki so jih v letošnjem letu zajeli obsežni požari na več kot 2000 hektarji.

Kot da požar, ki je dne 21.8.2019 prizadel ožje območje Cerja v občini Miren-Kostanjevica ne bi bil dovolj, so obsežni zublji 15.julija 2022 močno spremenili podobo skoraj 2000 hektarjev na Krasu. Območje je izredno prizadeto in desetletja bodo potrebna, da se bodo rastje, živalske vrste oziroma vsa flora in favna obnovili

Zeleno drevo od leta 2019 podpira in donira v projekt Drevo za cerje in namenja sredstva za pogozdovanje od vsakega Zelenega drevesa. Brez vas, naših podpornikov, nam seveda ne bi uspevalo, tako, pa iz leta v leto za projekt namenimo več sredstev.

Od vsakega oddanega ali prodanega Zelenega drevesa doniramo sredstva za nakup 1 sadike Črnega bora. Do sedaj smo tako na območju Cerja donirali že za okoli 2000 posajenih dreves.

21.8. 2019 so območje na Cerju v občini Miren-Kostanjevica zajeli obsežni ognjeni zublji. Pogorelo je več kot 100 hektarjev gozdov in ostalega rastja. Območje na Krasu je zaradi izgube še danes zelo prizadeto, zato smo se odločili, da jim priskočimo na pomoč.

Verjamemo, da bomo po letošnji naravni katastrofi še posebej skupili skupaj in zbrali rekordna sredstva za posaditev največjega števila dreves do sedaj!

Zavod za turizem Miren-Kostanjevica v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije je v dveh letih na najbolj prizadetih področjih zasadil že več kot 10.000 dreves, največ je pa med njimi hrastov, javorjev in črnih borov.

Zeleno drevo je v letu 2020 z vašo pomočjo Zavodu za turizem Miren-Kostanjevica doniralo sredstva za nakup približno 1000 novih sadik.

Upamo, da bomo z vašo pomočjo v letu 2023 še presegli donacijo in posadili še več sadik kot v letu 2022.

Več o projektu Drevo za Cerje si lahko preberete na povezavi https://www.drevozacerje.si/, kjer lahko po svojih zmožnosti tudi donirate za ta zeleni projekt.

Hvala vam v imenu narave!

Skupaj skrbimo za slovenske gozdove in naslednje rodove.